Hé hallo,

Ik ga vertellen maar ook vooral laten zien wat ik heb gemaakt voor één van mijn examen opdrachten. We kregen de keuze uit drie opdrachten. Ik heb gekozen voor uitgeverij Bijzonder Goede Boeken. Dit is zogenaamd een dynamische, onafhankelijke uitgeverij. De “uitgeverij” publiceert zowel Nederlands als vertaalde fictie, poëzie en non-fictie, met als belangrijke pijler crime.

Er moest een logo, visitekaartje, boekomslagen (minimaal 2), folder, landingspage en een mailing worden gemaakt. We kregen hier 2x 5 dagen voor. De eerste 5 dagen onderzoeken en concept bedenken, de laatste 5 dagen het gaan uitwerken en maken.
Hieronder de gemaakte media-uitingen.

De boodschap die ik had bedacht voor de uitgeverij is dat lezen spannend, avontuurlijk, interessant en bijzonder is. Zeker niet suf en saai. Een bijzonder goed boek brengt je in een andere wereld en zuigt je helemaal op in het geschreven verhaal. Een verrijking van de fantasie. Dit kun je terug zien in de huisstijl en elementen.

Dit is het logo. Ik had verschillende logo’s gemaakt en de leerkrachten vonden deze uiteindelijk het mooiste. Eerlijk gezegd vind ik het net een illustratie door de vele elementen. Maar na veel proberen en laten zien, gekozen voor deze. Zoals je hieronder ziet is er ook een kleinere variant, deze kan worden gebruikt op de rug van de boekomslagen. Ook zie je hieronder de kleuren die ik heb gekozen voor de uitgeverij. De paarse en blauwe kleur zijn de belangrijkste kleuren, de roze is voor accenten bedoeld.


Daarna heb ik het visitekaartje gemaakt. Hieronder goed te zien. Ik heb ervoor gekozen om het logo op de voorkant zo te maken dat het lijkt alsof de wolk eruit gesneden is. Dit met behulp van een schaduw.

Hieronder de folder. Ik heb gekozen om een drie-luik folder te maken. In de folder vind je informatie over de uitgeverij gericht naar de klanten en een stuk informatie meer gericht naar een de auteurs. Op de achterkant ga je een actie vinden die ook terug komt op de mailing en de landingspage. Ook heb ik ervoor gekozen om de boeken serie die ik heb gemaakt uit te lichten met een foto van de “auteur” erbij.

Alle boeken die je ziet op de folder, en gaat zien op de mailing en landingspage heb ik zelf gemaakt. De opdracht was om minimaal 2 boekomslagen te maken. Ik heb mij een beetje laten gaan en heb er 7 gemaakt. Dit omdat ik graag meerdere boeken op de media-uitingen van de uitgeverij wilde hebben.  Ik heb de boekomslagen verdeeld over 5 berichten omdat ik ze graag goed wil laten zien. Klik op de afbeelding en je komt bij het bericht over die boekomslag.

Daarna werd het tijd voor de landingspage. Het was belangrijk dat hier een actie opkwam waardoor mensen iets gingen doen (call to action). Ik bedacht dat ze iets kunnen winnen als ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De uitgeverij is nieuw en heeft hierdoor nog niet veel contacten, hiermee bouwen ze een grote klantenbestand op. Als je op de tweede afbeelding van de landingspage klikt kun je die beter bekijken.

Als laatste heb ik de mailing gemaakt, ik wou iets geks doen met vouwen maar vanwege de tijdsdruk van het examen is dat niet gelukt. Ik heb gekozen voor een A5 kaart. Deze is gemakkelijk te drukken en versturen en ziet er toch leuk uit. Op de voorkant heb ik de actie die je ook vind op folder en landingspage. Het is belangrijk voor een pas opgezet bedrijf om email adressen te verzamelen en een klanten bestand op te bouwen daarom staat het ook op de mailing. Omdat het dus een nieuw bedrijf is heb ik ook informatie erop gezet op de achterkant.

Bedankt voor het lezen en kijken.
Check ook mijn blog karlijnsblog.nl
Fijne dag…

-Karlijn