He hallo,

Voor één van mijn examen opdrachten van school moest ik een huisstijl maken voor een uitgeverij met daarbij minimaal 2 boekomslagen. Ik heb mij een beetje laten gaan met die boekomslagen en heb er 7 gemaakt. Dit omdat ik graag meerdere boeken op de media-uitingen van de uitgeverij wilde hebben. En dit niet met bestaande boeken die ik niet ken wou gaan doen.

Het zijn misdaad boeken, deze lees ik zelf niet maar er een boekomslagen voor maken vond ik erg leuk. Ik heb de boekomslagen verdeeld over 5berichten omdat ik ze graag goed wil laten zien. In dit bericht vind je een boekomslag voor een boek genaamd Het Watermonster “geschreven” door een Tony Tonssen. Deze namen heb ik zelf verzonnen en de boeken/personen bestaan niet. Denk ik.

Het boek die ik het eerst ga laten zien is dus Het Watermonster. Het was niet nodig voor school om echt een verhaal te gaan bedenken of een boek te schrijven dus ik zocht op afbeeldingen en kwam er twee tegen waarmee ik gelijk een idee had voor het verhaal. Ook al was dat niet nodig toch ga je onbewust er een verhaal bij bedenken.

Dit verhaal zou kunnen gaan over een man die mensen/vrouwen ontvoerd vanuit de zee. Hij zwemt onder de mensen en kiest iemand uit. Deze neemt die mee onderwater om daarna op te sluiten in zijn grot. Wat er daarna gebeurd mag je helemaal zelf invullen.

Hierboven zie je de twee afbeeldingen. Sinds vorig jaar ben ik photoshop helemaal leuk gaan vinden. Ik moest op een stage bij VormFactor in Groenlo gebouwen naast elkaar Photoshoppen. De foto’s van die gebouwen hadden andere hoeken dus het was een puzzel, een leuke puzzel. Ik merkte dat het mij best goed afging en sinds toen doe ik veel meer in Adobe Photoshop.

Wil je de huisstijl/media-uitingen van de “uitgeverij” zien klik hier: Uitgeverij Bijzonder Goede Boeken
Bekijk ook zeker de andere boekomslagen en hoe die zijn ontstaan.

Bedankt voor het lezen en kijken.
Check ook mijn blog karlijnsblog.nl
Fijne dag…

-Karlijn